Uklanjanje hiperveza iz word dokumenta

Vrlo često prilikom preuzimanja materijala sa interneta, ili izrade seminarskih i maturskih radova, dešava se da korisnici kopiraju tekst sa veb strane sa svim postojećim formatiranjima i linkovima.

Linkovi su najčešće u nekoj drugoj boji, podvučeni ili podeljani, pa je izgled teksta dodatno narušen, a postojanje hiperveza utiče na preglednost teksta.

Naročito kada su u pitanju referati učenika, maturski i seminarski radovi, postojanje linkova u tekstu ukazuje na činjenicu da se učenici nisu dovoljno potrudili oko izrade svog rada, da nisu sami sklapali rečenice i pisali tekst, već da su kompletan materijal samo preuzeli sa interneta i odštampali.

Učenici treba da samostalno uz odgovarajuću pomoć nastavnika izrađuju pomenute radove i pri tom moraju da ispoštuju određena pravila. Rad učenika treba da predstavlja skladnu, jasnu, logičku i dobro struktuiranu celinu. Misli treba pažljivo upakovati u rečenice, a rečenice u pasuse. Pasuse naglasiti uvlačenjem prvog reda ili dodavanjem praznog prostora iznad i ispod. Nešto više o izradi radova učenika možete pročitati na stranici o maturskim radovima.

O najčešćim greškama prilikom izrade radova učenika biće reči u nekom od narednih članaka. Ovom prilikom ispravićemo jednu od njih. Prilikom preuzimanja materijala sa interneta neophodno je iz teksta ukloniti postojeće hiperveze. Uputstvo kako da uklonite sve hiperveze iz Word dokumenta na najjednostavniji način pogledajte ovde.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Internet, Obrada teksta, Ostalo i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

3 reagovanja na Uklanjanje hiperveza iz word dokumenta

  1. Povratni ping: PODSETNIK: Najčešće greške prilikom izrade referata, maturskih i seminarskih radova | Računarstvo i informatika

  2. Povratni ping: Najčešće greške prilikom izrade referata, maturskih i seminarskih radova | Računarstvo i informatika

  3. Povratni ping: Дилема за 21. век « Био-блог

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s