Prozori za dijalog u Delphi-ju

Već ste imali prilike da se upoznate sa različitim vrstama prozora u okviru grafičkog radnog okruženja operativnog sistema Windows, a među njima i prozorima za dijalog. Viđate ih svakodnevno prilikom rada na računaru i očigledno je da se ni jedan ozbiljan program ne može zamisliti bez upotrebe nekog od ovih prozora. Zbog toga je važno da u okviru programskog jezika Delphi naučite kako se ovi prozori koriste. Ovde se za početak možete upoznati sa nekoliko osnovnih prozora za dijalog koje smo objašnjavali na časovima: Prozori za dijalog.

Pored već navedenih na vežbama ćete upoznati i koristiti u zadacima prozore: FontDialog, FindDialog, PrintDialog…. Pokušajte da smislite nekoliko različitih primera u kojima bi bilo dobro iskoristiti neke od pomenutih okvira. Primenite stečeno znanje prilikom izrade vaših aplikacija. I dobro se zabavite :-)

Sve što vas dodatno bude interesovalo o upotrebi ove vrste prozora u programiranju možete pronaći na sledećoj adresi: Delphi Basic Potražite objašnjenje za dodavanje različitog broja dugmadi kod MessageDlg-a (Ok, Yes, No, Cancel,…)

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Programski jezik Delphi i označen sa , , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s