Edukacija „Prednosti i primena interaktivne table u nastavi…“ 7.2.2014.

Danas je u prostorijama škole održana edukacija “Prednosti i primena interaktivne table u nastavi za početnike i ostale zainteresovane profesore”.

Interaktivna tabla

Interaktivna tabla

Razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija izvršio je veliki uticaj na društvo u celini, pa samim tim i na obrazovanje. Potrebe nastavnika  za realizaciju nastavnih sadržaja su se promenile. Prisutni nastavnici su u upitniku odgovorili na nekoliko pitanja o potrebama za realizaciju nastavnih sadržaja. Visoke ocene na ovom upitniku su realni pokazatelj potreba za uvođenjem inovacija u nastavu pa samim tim i interaktivne table.

Umesto frontalnog tipa nastave potreban je postepeni prelaz na saradničko učenje koje podržava aktivnu ulogu učenika. Pojavila se potreba za nastavnim sredstvom koje će omogućiti prikaz različitih multimedijalnih sadržaja istovremeno obezbeđujući dinamičnost, fleksibilnost  i interaktivnost u nastavi.

Jedan od načina da se u nastavu uvede interaktivnost, da se dodatno motivišu učenici i da se angažuju sva čula prilikom sticanja novih znanja jeste upotreba interaktivne table. Upotreba “pametne table” nije garancija da će čas biti uspešan, a nastava u celini kvalitetna. Interaktivna tabla omogućava nastavniku da odgovori na potrebe savremene nastave i dobar čas učini još boljim.

I deo

Prvi deo prezentacije napravljen je pomoću alata Prezi i nalazi se na sledećoj stranici:

PREZENTACIJA „Prednosti i primena interaktivne table u nastavi 7.2.2014.“

Mogućnosti interaktivne table demonstrirane su nizom primera iz različitih oblasti.

II deo

Usledio je deo upoznavanja sa potrebnim hardverom i pratećim softverom, potrebnim za uspešan rad sa interaktivnom tablom.

Prezi prezentacija “Mimio – uputstvo za početnike” nalazi se na sledećoj adresi:

PREZENTACIJA „Mimio – uputstvo za početnike 7.2.2014.“

Nakon upoznavanja sa radnim okruženjem Mimio Notebook, usledila je primena stečenog znanja kroz niz primera i zadataka za prisutne nastavnike.

Rezultati upitnika “procena ostvarenosti ishoda” pokazuju da je današnja obuka nastavnika ispunila predviđene ciljeve.

Materijal sa edukacije “Prednosti i primena interaktivne table u nastavi” možete preuzeti u PDF formatu Interaktivna tabla u nastavi 7.2.2014. skola Ovaj materijal je dostavljen učesnicima putem elektronske pošte,  što je još jedan od mogućih načina razmene materijala  sa učenicima u okviru nastave.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Ostalo i označen sa , , . Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s