Bitstrips 2011/12.

Ove jeseni, učenici III i IV razreda su napravili još jedan iskorak u neformalno učenje. Oni su proučavali alat za kreiranje stripova Bitstrips. Svojim radom uvideli su koliko je ovaj alat jednostavan i zabavan, ali i da nudi veliki broj mogućnosti.
Kao prikaz rezultat ovog rada učenici su mogli da odaberu izradu stripa na zadatu temu ili izradu uputstva za korisnike Bitstrips-a. Svi učenici koji su do 31.10.2011. godine učestvovali u ovom istraživanju su nagrađeni.

Poseban izazov bilo je kreiranje uputstva za upotrebu pomenutog alata. Koliko je teško napraviti uputstvo za neki program znaju samo oni koji su to bar jednom probali. Zbog toga ovom prilikom treba posebno pohvaliti Borisa Matijaševića, učenika III-5, koji je jedini rešio ovaj drugi deo zadatka.

Ostali učenici su se opredelili da svoj rad slikovito prikažu. Na ovoj strani možete pogledati njihove radove i glasati za jedan od njih. Svojim glasom pomoći ćete nam da izaberemo najbolji strip u šk. 2011/12. godini. (glasanje traje od 1.11.2011 – 1.12.2011. godine)

REZULTATI GLASANJA (1.12.2011.god.):

U toku meseca novembra mogli ste glasati za jedan od radova koje su napravili učenici naše škole pomoću alata Bitstrips. Najviše glasova (182) je osvojio rad Radovana Amidžića, učenika III-1. Ovaj rad proglašavamo najboljim stripom u šk. 2011/12. god, a njegovog autora posebno pohvaljujem i nagrađujem (poklon-knjiga). Za osvojeno drugo mesto (115 glasova), pohvaljujem Aleksandru Medić, učenicu IV-2. Aleksandra je osvojila utešnu nagradu iznenađenja.

Iskoristila bih priliku da još jednom pohvalim ostale učesnike ovog takmičenja. Pokazali su drugarstvo i toleranciju.

1. AMIDŽIĆ RADOVAN III-1

2. VLAŠKALIĆ ALEKSANDRA III-1

3. VUKAŠINOVIĆ VID IV-1

4. KOSOVIĆ IVAN IV-2

5. MEDIĆ ALEKSANDRA IV-2

6. SAKAČ ALEKSANDAR IV-1

7. FIRSTNER NORA IV -5

Jedno reagovanje na Bitstrips 2011/12.

  1. Povratni ping: Izrada stripova pomoću programa Bitstrips | Računarstvo i informatika

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s