Online programi za uređivanje slika

Postoji veliki broj programa namenjenih za obradu slika na računaru. Kada naučite rad u jednom programu lako ćete se snaći i u bilo kojem drugom programu iste namene. Često se postavlja pitanje koji program izabrati za obradu fotografija na računaru. 

Kada sa učenicima pričam o obradi slika na računaru uvek izražavaju želju da nauče rad u programu Photoshop. Kada ih na početku šk. godine pitam šta bi voleli da nauče na časovima računarstva i informatike jedan od najčešćih odogovora je Photoshop. I ovih dana dok obrađujemo slike u programu Corel Photo-Paint često ga porede sa programom Photoshop ponekad čak odbijajući da nauče neki drugi program ili alat za uređivanje slika.

Photoshop je odličan program za obradu fotografija i za profesionalce koji ga svakodnevno koriste poput dizajnera i fotografa on je nezamenjiv. Ipak ukoliko vam treba program s kojim ćete izrezati fotografiju, dodati tekst, staviti okvir ili pak ukloniti efekat crvenih očiju sa fotografije onda vam nije neophodan Photoshop. Program Photoshop nije besplatan za korišćenje pa je potrebno platiti licencu za njegovo korišćenje, sadrži brojne alatke koje nećete koristiti za vaše sitne potrebe i bespotrebno će zauzimati memoriju vašeg računara.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih  bi trebali da pronađete alternativno rešenje za obradu slika na računaru. Za korisnike koji nemaju prevelike zahteve za obradom fotografija odlično rešenje su online programi za uređivanje slika. Lako su dostupni jer im možete pristupiti s bilo kojeg računara sa izlazom na internet i besplatni su za korišćenje.

Na sledećem  linku pronaći ćete informacije o nekoliko online alata za obradu fotografija.

Online programi za uređivanje slika

Ovaj unos je objavljen pod Obrada slika na računaru i označen sa , , , , , , . Zabeležite stalnu vezu.

5 reagovanja na Online programi za uređivanje slika

  1. Povratni ping: II razred – Programi za obradu zvuka | Računarstvo i informatika

  2. Povratni ping: Programi za obradu zvuka | Računarstvo i informatika

  3. Povratni ping: Programi za obradu zvuka « karolinakaralic

  4. Povratni ping: Online programi za uređivanje slika | Informatička sekcija

  5. Povratni ping: Programi za obradu zvuka | Računarstvo i informatika

Postavi komentar